Skapande Skola

Cirkus Saga

Skapande Skola

Samspel- koordination-balans

 

Cirkus brukar alltid vara ett uppskatta inslag i skolan. Barnen får prova på jonglering, balans och akrobatik. På ett roligt sett får de inspiration att fortsätta leka och röra på sig.

 

Vi erbjuder en kreativ och lustfylld fysisk träning där det är lätt att anpassa svårighetsgrad utifrån elevernas kunskap, ålder och vilja. I cirkusträningen finns inga tävlingsmoment utan alla elever utvecklas i egen takt utifrån sina förutsättningar och vad de tycker om att göra.

 

Upplägget kan se lite olika ut på olika skolor och vi kan anpassa oss utifrån era önskningar. Ofta

brukar vi först spela en av våra föreställningar för elverna och sedan återkommer vi en annan dag och låter barnen prova på cirkus. På så sett har de redan fått inspiration att vilja träna och lära sig massor med cirkuskonster. De är bra om varje klass får träffa oss två gånger så hinner vi med lite mer med varje klass.

 

Så här brukar ett upplägg se ut

 

- Vi spelar en cirkusföreställning för alla barn.

Vi kan antingen vara på vår teater Karavan, på Bokgatan 18 eller så kommer vi ut till skolan.

Efter det har vi workshops med alla barnen

 

Vi har två workshops att erbjuda

- Jonglering 50 minuter: barnen får prova olika jonglerings objekt så som dukar, bollar, käglor, tallrikar och daibolo. En rolig och kreativ workshop där de får använda sin fantasi samtidigt som de rör sig och övar sin motorik och koncentration.

 

- Akrobatik 50 minuter: Barnen bygger pyramider med varandra med olika "pusselbitar" vi instruerar för dem dem. I bagaget har vi med oss fyra grundpyramider som de får träna på sedan får de med hjälp av vad de har lärt sig hitta på sina egna pyramider.

 

Pris:

Föreställning: 15 000 kr exkl moms

Workshop á 50 min: 4 000 kr per workshop med 2 pedagoger.

6 000 kr per workshop. 3 pedagoger.

 

 

 

 

 

 

 

Vi har föreställningar för alla åldrar. Poetiska nummer och absurd komik, Kaos och politk.

Kontakta oss Nopa:0733-87 32 80 Ida: 0704-361 360 Josefin: 073-540 38 14