CLOWNER

UTAN GRÄNSER

NYCIRKUS FESTIVALLE JAZZ HOTS

Cirkus Saga tar ibland uppdrag av Clowner utan gränser.


SKRATT TURNÉN

Hösten 2016 åker Cirkus Saga på turné med Clowner utan gränser. Vi kommer att besöka runt 40 skolor i Malmö och Göteborg med vår nya föreställning KOM HIT! KOM HIT! är en samproduktion mellan Cikrus Saga och Clowner utan gränser och är finansierat av Almänna arvsfonden.


DIGGELO

Sommaren 2016 fick Josefin Karlsson från Cirkus Saga äran att tillsammans med Clowner utan gränser turnéra och uppträda under Diggeloturnén som är sponsorer till CUG.BOENDEN FÖR ENSAMKOMMANDE

Vi har vid två tillfällen blivit anlitade för miniturnéer på boenden runt om i Skåne. Sammanlagt 10 stycken boenden har vi fått glädjen att besöka i år och förra året.


UTLANDS TURNÉ

Clowner utan gränser har tagit med oss till både Kenya och Litauen. I Litauen uppträdde vi på barnhem för funktionsnedsatta barn.

Vart annat år gör cirkus Saga en Nycirkus Festival tillsammans med Karavan i Malmö.


Visuellt, vilt och vackert blir det när karavan bjuder in till nycirkusfestival i Sofielund. Internationella och svenska artister vrider sina kroppar ur tid och rum, när de lockar publiken in i drömmarnas land där allt är lite vackrare och det omöjliga möjligt.


Med stöd av Kulturrådet och Malmö kulturstöd öppnar scenkonst kollektivet Karavan upp sina portar för att bjuda in till Malmös mysigaste festival. På Bokgatan utanför Karavan spelas det föreställningar i dagarna tre och inomhus på Karavan blir det cabareter, föreställningar och konserter.


Varje festival är unik men gemensamt för varje tillfälle är att vi gör om gatan till ett vardagsrum. En mötesplats för våra grannar, kulturutövare och konstälskare, barn  och vuxna, pensionärer, tokstollar och för de som inte känner sig välkomna på andra platser.


Gatan dekoreras med växter, vackra tyger, soffgrupper och fåtöljer. Dj´s skapar mysig atmosfär och cirkusartister minglar runt bland publiken och bjuder in till lek och skoj.  Det bjuds  på  föreställningar för hela familjen samt mer obskyra, abstrakta föreställningar, workshops och kreativa pyssel som är öppna för alla.


Vi välkomnar alla till en interaktiv festival där deltagarna ska få möjlighet att känna glädjen i att lära sig något man inte trodde var möjligt, där de får känna musklerna vakna till liv samt inspireras och inspirera andra.

Jazz musik och  swingdans.

Cirkus Saga håller inte bara på med cirkus, en av våra stora passioner är swingmusik och dans. Detta har lett till ett spännande samabete med sådespelare och dansare från teaterkompaniet Teater trassel.


LE JAZZ HOTS

"En febrig förväntan fyllde lokalen. Premiärföreställningen i Paris, den  2 oktober 1927 var slutsåld. Extrastolar ställdes upp i trappor och skrymslen. Alla ville se den omtalade dansgruppen som precis anlänt från Malmö."


 

Le Jazz Hots har sedan dess rest genom tid och rum och samlat på sig sina favoriter bland steg och toner. Fartfylld jazzdans, cirkusvarieté, Lindy Hop och smäktande sång; inget är dem främmande.


Vi har föreställningar för alla åldrar. Poetiska nummer och absurd komik, Kaos och politk.

Kontakta oss


Nopa:  0733-87 32 80


  Ida:      0704-361 360


  Josefin: 073-540 38 14